Patchwork mattor – flera mattor i en

Patchwork mattor är en nyare typ av mattor som enkelt går att beskriva som flera mattor i en. En liknelse för att beskriva patchwork mattor är lapptäcken då dem är uppbyggda på samma sätt. Patchwork mattor kan se ut lite hur som helst eftersom det går att blanda alla olika sorters stilar precis som man själv vill. Om du föreställer dig att du delar en orientalisk matta i nio symmetriskt lika stora delar, blandar delarna och sedan lägger ut dem i oordning så har du fått en typisk patchwok matta. Du har gjort en gammal matta modern, utan att mattan tappar sitt ursprung.

Det som är mest spännande med patchowork mattor är att du kan blanda mellan olika mattor som du själv vill när du ska sätta ihop en patchowork matta. Till exempel kan du blanda nya och gamla mattor med varandra. Patchwork mattor behöver inte vara komplicerade med mönster och speciella detaljer. I en del fall kan det tillochmed se bättre ut om mattan har ett enkelt mönster men färgerna på plattorna i mattan är olika. Patchwork mattor måste ha mönster av något slag för att kunna betecknas som en typisk patchwork matta.