Papperskorgar

papperskorgarDet är knappt att man kan gå två meter utan att stöta på eller se papperskorgar idag. Vi har blivit så besatta med renlighet att vi inte ens kan tåla en äpplebit på marken, trotts att naturen kommer ta hand om den alldeles själv. Att man är lite hård med att all plast och annat som inte kan brytas ned i naturen ska ner i papperskorgar är en sak, men sakerna som naturen själv kan göra något åt, varför vara så petig? Det gynnar ju jorden att få lite saker att bryta ner. Men det bryr sig inte människor om för vi vill inte ha smutsiga gator för vi tror att det är mer hygieniskt. Det roliga med det hela är ju att förr när gatorna inte var lika rena så levde man kanske inte lika länge, men man var friskare, rent generellt. Varför? På grund av bakterierna som nu för tiden stängs in av alla våra papperskorgar. De gjorde oss resistenta mot många av sjukdomarna som idag gör oss väldigt sjuka. Skillnaden är att idag har vi sjukvård som kan ta hand om det, och det hade vi inte då. Så papperskorgar är inte bara bra saker.